2.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din Pascani. Comisia locala de circulatie s-a intrunit pe 2 octombrie de la ora 10:00, pentru a discuta mai multe solicitari aflate pe ordinea de zi.

Prima dintre ele a fost cea cu privire la impunerea unor masuri de circulatie pentru evitarea traficului greu pe strada Unirii, situatie aparuta dupa restrictiile impuse pe Pasajul Pestisorul.

Comisia a hotarat sa fie puse mai multe indicatoare de informare asa incat sa fie restrictionat traficul rutier in aceasta zona.

In total, ar urma sa fie puse trei indicatoare indicatoare, pe Gradinitei catre Abator, unul pe Mihai Viteazu, la intersectia cu drumul agricol si inca unul la intrarea in Fantanele.

Fostul primar, Dumitru Pantazi, a atras atentia ca sunt necesare astfel de masuri pentru protejarea suburbiei Lunca.

Propunerea a fost avizata de comisie. In aceasta sedinta, consilierul local Mihai Dediu a propus eliminarea sensurilor unice de pe Mihail Kogalnicenau. Propunerea a fost sustinuta si de viceprimarul Cristian Ratoi, presedintele comisiei de circulatie.

Cei doi au motivat ca dupa implementarea masurilor la solicitarea primarului se circula cu dificultate mai ales pe strada de dupa spitalul CF.

Consilierul PSD a sustinut ca masura a fost luata in interesul unui consilier PNL care locuieste in zona. Este vorba despre Catalin Conache, presedintele comisiei juridice, dar acesta a negat ca ar avea vreun beneficiu si a sustinut ca este in beneficiu cetatenilor care locuiesc in zona.

Propunerea nu a trecut de votul comisiei, fiind inregistrate patru voturi pentru si patru abtineri. S-a hotarat insa ca subiectul sa fie din nou analizat, chiar la fata locului si sa fie solicitat un nou aviz de la Politia Rutiera Iasi.

In aceeasi sedinta, unii dintre consilierii locali au atras atentia ca cele doua sensuri unice au fost amenajate fara hotararea Consiliului Local in mod ilegal.

Pe ordinea de zi au mai fost cateva cereri pentru amenajarea unor treceri de pietoni, din partea cetatenilor. Unele au fost avizate altele nu.  Solicitarile au fost pe strazile Fantanele si Zimbrului

 

Alte articole