25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Record de amenzi, in cea mai grea perioada pentru pascaneni

Raport socant din partea Politiei Locale privind activitatea desfasurata pe parcursul anului trecut. Documentul a fost prezentat Consiliului Local si urmeaza sa fie dezbatut in sedinta programata pe 26 februarie a.c.
Pe parcursul anul trecut, in plina pandemie, valoarea amenzilor date cetatenilor este de aproape patru ori mai mare decat in anul precedent, perioada in care veniturile au scazut substantial.

Este vorba de 1754 de contraventii in valoare de 892 641 lei.

Mai mult, 68% din aceasta suma reprezinta amenzile administrate de politistii locali, celor care nu au respectat masurile restrictive pentru combaterea noului coronavirus. Conform raportului, in perioada starii de urgenta au fost date 426 amenzi, in valoaoe de 523 820 lei iar in perioada starii de alerta, 332 de sanctiuni in valoare de 85 110 lei.

In aceeasi perioada au mai fost aplicate 335 de sanctiuni pentru tulburarea linistii publice, 347 amenzi pentru incalcarea regulilor de mentinere a curateniei , 29 pentru lipsa acordului de functionare si o pentru activitati comerciale ilicite si 190 de sanctiuni pentru incalcarea regulilor rutiere, dar sumele sunt mult mai mici.
In ceea ce priveste constructiile ilegale pe domeniul public, anul trecut au fost aplicate doar 4 sanctiuni, actualului primar, anulate in instanta.
Consecintele acestor sanctiuni nu au intarzaiat sa apara.

Comandantul Politiei Locale, Vasilica Avasiloaei – foto a informat in raportul prezentat consilierilor, ca in ultima perioada se inregistreaza „o tendinta de crestere a manifestarilor de violenta verbala si fizica” indreptate impotriva politistilor locali si ca unii salariati isi cauta un loc de munca, in alta parte.

De asemenea zeci de amenzi au fost contestate si aproape toate anulate in instanta.

In acelasi raport se arata ca numarul politistilor locali este prea mic in raport cu problemele din oras si misiunile primite. De exemplu numai anul trecut au fost primite 210 apeluri prin numarul de urgente 112, au fost facute 320 de verificari privind activitatea unor agenti economici, si peste 2000 de ore de supraveghere a celor care muncesc in folosul comunitatii. Sunt 28 de salariati din care 13 agenti de ordine publica, un agent de paza si 5 agenti la Centrul de Supraveghere Video.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow