27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Recensământ 2022. Peste 3,5 milioane de chestionare, completate. Unii români uită să își treacă membrii familiei

În prima lună de la începerea recensământului, au fost completate deja, peste 3,5 milioane de chestionare. Cele mai multe în București, Cluj, Timișoara, și Botoșani.

Dacă întâmpinați dificultăți, aveți la dispoziție numărul de telefon pus la dispoziție de Institutul Național de Statistică. Printre cele mai frecvente întrebări sunt cele legate de situația în care cetățenii au uitat să treacă o proprietate sau chiar un membru al familiei.

Pentru că nu reușesc să se descurce cu telefonul, zeci de oameni vin să ceară sprijin în centrul de recenzare, organizat în cadrul Primăriei Sectorului 2. Aici am întâlnit-o și pe Florica Manolache în vârstă de 83 de ani.

Florica Manolache: “Să se stie câți oameni mai sunt în țara asta și câte case sunt funcționale și nefuncționale”.

″-Locuințe secundare neocupate, aveți pe undeva. Vreo casă părintească?
-Nu, am cedat fraților mei. Am completat doar adresa.
-Trimitem formularul de pre-înregistrare, ca să primim chestionarul de recensământ”
.

Mulți însă uită să menționeze toate locuințele pe care le au, situatie în care sunt nevoiți să reia formularul de la capăt.

Recenzor: “Am avut pe cineva care a revenit ieri, s-a autorecenzat și a zis că a uitat să își treacă o locuință secundară neocupată și să își treacă anumite carasteristici despre bloc și locuință”.

Unii oameni uită să își treacă unul dintre membrii familiei

În alte cazuri, anumite persoane au întrebat dacă pot să își recenzeze animalul de companie pe care îl consideră parte din familie, în timp ce alții au printat chestionarul și l-au trimis completat de mână pe adresa Institutului Național de Statistică. Au existat și situații comice, când persoanele desemnate capul gospodăriei au uitat să menționeze unul dintre membrii familiei – fie soția, fie unul dintre copii.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică pentru activitatea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, Bogdan Drăghia: “Persoanele care au uitat să treacă un membru al familiei trebuie să reia procesul de preînregistrate, se treacă membru al familiei care nu a fost trecut în prima parte și se continuă procesul de auto-recenzare”.

Cei care au întâmpinat probleme pot suna la numărul de Call Center pus la dispoziție de INS. Săptămânal, sunt înregistrate peste 6 mii de apeluri.

Autorecenzarea are loc până pe 15 mai

Autorecenzarea – prima etapă a recensământului – are loc până pe 15 mai. După această dată, recenzorii vor veni și vor bate la ușa celor care nu au completat chestionarul. În București, Cluj-Napoca, Brașov și Botoșani, au fost înregistrate cele mai multe formulare. Chestionarul se completează doar online – fie acasă, fie în centrele de recenzare asistată, care sunt puse la dispoziție de primării în centrele comerciale sau în cadrul mai multor instituții.

Nu uitați codul necesar pentru a vă putea inregistra la locul de muncă ziua liberă. Acesta se obține de pe site-ul recesansamantromania.ro la sapte zile după ce v-ați autorecenzat.

Sursa Stirile PRO TV 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow