25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Raport: Emisiile de carbon vor crește periculos anul acesta, cu efecte devastatoare pentru climă

Emisiile de dioxid de carbon la nivel global vor crește în mod periculos în acest an, pe măsură ce economia mondială își revine din criza provocată de pandemia de coronavirus, relatează CNN.

Într-un nou raport, Agenția Internațională pentru Energie estimează că emisiile de carbon generate de consumul de energie sunt pe cale să crească cu 1,5 miliarde de tone în 2021, întrucât consumul masiv de cărbune din Asia și, în special, din China, depășește creșterea rapidă a energiei din surse regenerabile. Aceasta ar fi a doua cea mai mare creștere anuală a emisiilor de carbon legate de consumul de energie din istorie.

„Acesta este un avertisment sumbru că recuperarea economică din criza COVID nu este în prezent deloc sustenabilă pentru climă”, a spus directorul executiv al agenției, Fatih Birol.

„Dacă guvernele din întreaga lume nu se mișcă rapid pentru a începe reducerea emisiilor, este probabil să ne confruntăm cu o situație și mai gravă în 2022”, a adăugat el.

Este un semnal de alarmă înainte ca 40 de lideri mondiali să se reunească la sfârșitul acestei săptămâni pentru un summit de două zile privind criza climatică, convocat de președintele american Joe Biden. Fatih Birol avertizează că este „un moment critic pentru demararea de acțiuni clare și imediate”.

Anul trecut, când țări din întreaga lume au intrat în carantină, iar oamenilor li s-a cerut să stea acasă pentru a limita răspândirea COVID-19, emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut semnificativ.

Continuarea pe Digi 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow