16.6 C
Paşcani
marți, mai 21, 2024

Rabla 2019: Românii care vor să-și ia mașină nouă vor putea cere bani de la stat și anul acesta, dar în condiții noi

Si în acest an se vor aloca fonduri pentru mai multe programe ce au ca scop protecția mediului, unul dintre acestea fiind programul Rabla, prin intermediul căruia românii care vor să-și schimbe mașinile vechi cu unele noi pot cere bani de la stat. Ținând cont de acest lucru, dar și de faptul că mașinile vechi trebuie să îndeplinească o nouă condiție pentru a putea fi casate, prezentăm astăzi cele mai importante informații despre programul prin care persoanele fizice pot primi peste 9.000 de lei pentru a-și cumpăra mașini noi.

După cum spuneam și noi aici, recent a fost anunțată alocarea de fonduri pentru o serie de programe pentru protecția mediului, inclusiv pentru programul Rabla. Prin intermediul acestui program, persoanele fizice vor putea cere, după deschiderea sesiunii de înscriere în program, bani pentru a-și înlocui mașina veche cu una nouă, mai puțin poluantă.
Pentru a putea beneficia de prima de casare, românii trebuie să scoată din circulație mașini cu o vechime mai mare de opt ani și care, începând din acest an, au inspecție tehnică periodică (ITP) valabilă. Totodată, pentru a primi bani de la stat pentru cumpărarea unei mașini noi, persoanele fizice trebuie, pe lângă casarea unei mașini mai vechi de opt ani și cu ITP valabil, să locuiască în România și să nu aibă datorii la autoritățile locale.

CONTINUARE PE AVOCATNET.RO

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70