26.3 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Pus să-i plătească daune de 2.100 lei unui consătean pe care l-a făcut „ţigan”

- Advertisement -

Un ieşean din Pârcovaci ar putea ajunge la închisoare pentru că s-a încăpăţânat să nu plătească despăgubirile stabilite de judecători în favoarea unui consătean. Ca urmare, Serviciul de Probaţiune a cerut revocarea suspendării pedepsei stabilite de Judecătoria Hârlău. Tribunalul va decide luna viitoare dacă Vasile Iancu va fi închis.

În noaptea de 12/13 iunie 2016, Iancu se afla în faţa unui bar din Pârcovaci, împreună cu fratele său. Pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, acesta s-a luat la harţă cu F.P.I. Conform martorilor, F.P.I. i s-ar fi adresat lui Iancu şi fratelui acestuia, numindu-i „ţigani”, ceea ce ar fi atras reacţia violentă a lui Iancu. Acesta l-ar fi lovit pe F.P.I. cu o sticlă de bere în faţă, victima având nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale. Iancu a fost condamnat de către magistraţii Judecătoriei Hârlău la 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, impunându-i-se totodată plata a 2.100 de lei către partea vătămată cu titlu de daune morale şi materiale. În plus, el trebuia să achite 948,64 lei către Spitalul „Sf. Spiridon” şi 338 lei către Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

După condamnare, Iancu şi-a plătit obligaţiile faţă de unităţile sanitare şi a achitat cheltuielile judiciare imputate, dar nu şi obligaţiile civile faţă de F.P.I., deşi fusese atenţionat în mai multe rânduri. Conform legii, astfel de obligaţii trebuie achitate până cu cel mult trei luni înaintea expirării termenului de supraveghere. Solicitarea Serviciului de Probaţiune, de revocare a suspendării executării pedepsei, a fost aprobată luna trecută de magistraţii Judecătoriei Hârlău, pedeapsa aplicată lui Iancu urmând să fie executată în regim de detenţie. Contestaţia înaintată de Iancu la Tribunal va fi judecată luna viitoare.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow