26.3 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Protest al patronilor de hoteluri şi restaurante din cauză că Guvernul amână livrarea ajutoarelor promise

- Advertisement -

Ei vor întrerupe activitatea în intervalul orar 12.00 -12.30 şi îşi vor striga nemulţumirile în faţa unităţilor hoteliere, barurilor ori cafenelelor.

Membrii Asociaţiei Patronale a Turismului Ieşean (APTI) şi ai Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), împreună cu angajaţii ieşeni din sectorul HoReCa organizează astăzi, 16 februarie, un protest cu scopul de a reaminti Guvernului că ajutoarele de stat promise încă de anul trecut sectorului ospitalităţii, pentru a compensa o parte din pierderile suferite urmare a pandemiei, se lasă aşteptate. Ei vor întrerupe activitatea în intervalul orar 12.00 -12.30 şi îşi vor striga nemulţumirile în faţa unităţilor hoteliere, barurilor ori cafenelelor în care lucrează.

„Aceşti oameni solicită respectarea promisiunilor făcute de către guvernanţi. Afacerile lor au avut de suferit, fapt pentru care guvernanţii le-au promis nişte compensaţii, pe care nu le-au dat. Dar, ştiţi cum se spune: «deşteptul promite şi prostul trage nădejde». Aceşti întreprinzători sunt IMM-uri, muncesc, asigură de lucru unor oameni care sunt calificaţi, însă, din păcate, aceste afaceri sunt aproape în pragul falimentului. Mulţi nu sunt proprietari de spaţiu, trebuie să plătească chirie, salariaţi, au cheltuieli. Mesajul se va transmite în mod paşnic, nu încurajăm altfel de manifestări. Guvernul trebuie să îşi aducă aminte că, dacă au promis ceva, trebuie să se ţină de cuvânt. Toate ţările din Vestul Europei au dat deja aceste stimulente, şi în America s-au luat măsuri concrete, la noi se tot promite, nu se mai poate continua în acest fel”, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” Neculai Viţelaru, preşedintele Federaţiei Regionale a Patronatelor Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Nord Est.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow