27.1 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022

Proiecte importante blocate politic de primarul Marius Pintilie si consilierii PNL: zona de agrement la Peștișorul, parc industrial, aquapark la ștrand si centru de dializa

Legislativul pascanean a respins, prin vot, realizarea unor proiecte importante despre care toți politicienii au vorbit în campania electorala. Este vorba despre demararea unor studii de fezabilitate pentru parcul industrial al municipiului, pentru un centru de dializa, construirea unui aquapark la ștrandul municipal si a unei zone de agrement la lacul peștișorul. Toate au fost inițiate de consilierul PMP Sorin Olariu.

Aleșii locali au fost convocați în ședința extraordinara vineri 11 decembrie de la ora 11.00 la solicitarea consilierilor din opoziție pentru votarea lor. Ședința a avut loc în sala multifuncțională a Primăriei.

Studiu pentru zona de agrement, la Pestorul. Liberalii, împotriva!

Doar unul din cele patru obiective de interes public a întrunit suficiente voturi. Este vorba despre cel cu privire la amenajarea unui zonei de agrement – “Lacul Peștișorul” , depus încă din luna iunie 2020. Inițiatorul a solicitat aprobarea pentru finanțarea unui studiu de fezabilitate cu privire la aceasta investiție.

Primarul Marius Pintilie a cerut consilierilor sa nu voteze proiectul dar a promis ca va fi cuprins în lista de proiecte odată cu aprobarea bugetului de anul viitor.

Consilierii liberali au anunțat ca nu vor vota proiectul din cauza unor presupuse probleme de forma. `De altfel, doar o comisie de specialitate din cele 4, a dat aviz pozitiv, fără ca cei care au contestat sa facă amendamentele necesare pentru a fi votat.

Realizarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea lacului Peștișorul a fost aprobat de consilierii PSD si PMP dar si de Costel Stamatin de la Pro România în timp ce consilierii PNL si viceprimarul Cristian Rățoi s=au abținut.

Primarul mai interesat de un centru de dializa privat, decât de unul public

Discuții aprinse au fost si pe marginea proiectului pentru înființarea unui centru de dializa la Pașcani. Sorin Olariu a propus spre aprobare ca o parte din clădirea din Piața Deal, et 1, sa fie destinata acestui obiectiv. Consilierul PMP spune ca investiția ar urma sa fie făcută de o asociație de servicii medicale, aceeași care va deschide în curând si un centru de recoltare a sângelui, în aceeași clădire. Sorin Olariu a atras atenția ca sunt zeci de persoane din zona Pașcani nevoite sa fie transportate de câteva ori pe săptămână, în alte localități din apropiere, pentru dializa.

Proiectul a fost înregistrat la sfârșitul lunii august dar pana acum nu a fost discutat. După ce noii aleși locali au fost validati, primarul Marius Pintilie a anunțat ca un investitor privat ar fi interesat sa amenajeze un centru de dializa la Pașcani, pe o suprafață de teren din domeniul public sau privat al municipiului. Reprezentanții administratiei locale au încercat sa identifice o locație care sa corespundă cerințelor si care sa fie data spre folosință chiar si cu titlu gratuit. Înstrăinarea terenului se poate face, insa, doar prin concesiune în urma unei licitații. Consilierii PSD au atras atentia asupra acestei situații.

Primarul Marius Pintilie a spus ca proiectul inițiat de Olariu nu poate fi aprobat pe motiv ca nu ar îndeplini condițiile prevăzute de lege. Nici în acest caz contestatarii nu au făcut amendamentele care ar fi fost necesare pentru îmbunătățirea si aprobarea lui.

Propunerea pentru centul de dializa nu a trecut. Au fost înregistrate opt voturi pentru, de la PSD si PMP, si 8 abțineri de la cei din PNL si Pro România. Dacă ar fi fost aprobată asociația “Ambualnta Lyfe”ar fi fost interesată sa amenajeze un centru de dializa la Pașcani, dar cu sprijinul financiar al sponsorilor si al autoritatii locale. Investiția este estimată la peste 100 000 euro.

Aquapark în locul ștrandului, din fonduri UE. Liberalii, împotriva!

Nici realizarea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui aquapark pe actuala locație a ștrandului municipal nu a fost aprobată.
Inițiatorul si consilierii din PSD au susținut proiectul pe motiv ca pășcănenii au nevoie de acest obiectiv iar bazinul de înot care se va construi la stadion este destinat competițiilor școlare. Investiția ar fi urmat sa fie făcută tot din fonduri europene.

De cealaltă parte consilierii liberali si cei de la Pro România s-au abținut de la vot, după ce primarul a arătat ca municipiul ar avea alte priorități.

Parcul industrial, o promisiune uitată!

În aceas ședința s-a discutat si despre nevoia amenaajrii unui parc industrial la Pașcani. Pentru ca administratia locală nu a reușit sa identifice un teren suficient pentru a fi pus la dispoziția Consiliului Judeuan, partener în acest proiect, consilierul Olariu a propus realizarea unui studiu de o firma de specialitate care sa găsească cea mai buna locație si cele mai bune soluții.

Si de acesta dat consilierii liberali, dar mai ales edilul, nu au fost de acord cu realizarea acestui studiu pe motiv ca mai întâi ar trebui finalizată inventarierea domeniului public si privat al municipiului.
Menționăm ca amenajarea unui park industrial poate fi făcută si pe teren privat, care poate fi cumpărat, sau al altor comune din apropiere, unuii dintre primari manifestându-și deja interesul în acest sens.
Politicienii locali au vorbit în campania electorala chiar despre dezvoltarea unei zone metropolitane prin proiecte comune cu localitățile din împrejurimi. De asemenea amenajarea unei zone de agrement la lacul Peștișorul poate fi făcută din fonduri europene. Investiția este cuprinsă deja pe lista de obiective finanțabile pentru perioada următoare , la solicitarea Primăriei Pașcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow