26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Proiect pentru sprijinul familiilor monoparentale

Ultimele știri

Iniţiativa legislativă binevenită pentru familiile cu un singur părinte care au în grijă copii. Ele ar putea primi un ajutor financiar lunar în echivalent cu salariul minim brut. Proiectul iniţiat de deputatul PMP Petru Movilă şi a fost înaintat spre dezbatere Senatului României. Se prevede ca indemnizaţia pe care aceste familii o primesc să fie majorata de la 214 lei pe lună la 1900 cât este în prezent salariul minim brut pe economie.
Conform statisticilor ONG-urilor şi inspectoratelor şcolare în Romania peste 250 000 de copii români cresc doar cu un părinte sau cu un bunic, Beneficiari ar fi inclusiv bunicii sau acele rude care îi cresc pe copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.
Menţionăm că proiectul iniţiat de deputatul Petru Movilă a fost semănat de 31 de deputaţi şi senatori, din toate grupurile parlamentare.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI