15.2 C
Paşcani
marți, mai 28, 2024

Program pentru împărţirea pubelelor. Cei din suburbii trebuie să le care singuri, cei din oraş le primesc acasă

Au început pregătirile pentru predarea serviciilor de salubritate noului operator regional, cel mai probabil din luna aprilie. Administratia locală anunţa că de săptămâna viitoare vor fi împărţite pubelele pentru deşeurile menajere, locuitorilor de la case din oraş şi cele cinci suburbii ale municipiului. Este vorba despre 4555 de recipiente de 120 de litri, aflate deja în depozitul.
În acest sens a fost făcută şi o programare, marţi 26 februarie la Blagesti, miercuri la Sodomeni, joi la Bosteni, vineri 1 martie la Gastesti iar luni 4 martie la Lunca. Problema este că în suburbii cetăţenii sunt chemaţi în centrul satului, fără să fie stabilită oră, pentru a ridica pubelele şi să le care cum pot acasă în timp ce în oraş vor fi împărţite din casă în casă. La Blăgeşti intilnirea este programată în zona Căminului Cultural, la Sodomeni în zona casei de prăznuire, la Bosteni în staţia de autobuz, la Gastesti în zona şcolii iar la Lunca în zona bisericii. Ei vor semna un proces verbal şi trebuie să aibă buletinul.

Acţiunea va fi reluată până când fiecare gospodărie va primi câte un recipient pentru gunoi. Adminsitratia precizează că şi în cartierele din oraş urmează să fie schimbate containerele pentru colectare selectivă, o parte din ele fiind aduse de la Iaşi.

Iata comunicatul Primariei:

De săptămâna viitoare, locuitorii de la casele din suburbii vor primi spre folosință pubele pentru depozitarea gunoiului rezidual.
Recipientele de 120 de litri vor fi distribuite gratuit după un program, pe zile, stabilit în cele 5 suburbii.
În depozit, în acest moment, sunt sunt 4.555 de pubele însă numarul lor urmeaza sa fie suplimentat pentru a avea fiecare casă din Municipiul Pașcani.
Publele vor fi predate cetățenilor pe bază de proces verbal, iar cei în cauză trebuie să aibă cartea de identitate asupra lor.
Programul este următorul:
Marți, 26 02 2019 – Blăgești, zona Cămin Cultural;
Miercuri, 27 02 2019 – Sodomeni, zona Casa de prăznuire;
Joi, 28 02 2019 – Boșteni, Centru, stația de autobuz;
Vineri, 01 03 2019 – Găștești, zona Școală Gimnazială;
Luni, 02 03 2019 – Lunca, zona Biserică.
Această acțiune se va relua până când vor fi date toate pubelele. Se va merge și la casele din oraș.
Menționăm că urmeaza și în cartierele din oraș sa fie schimbate containerele pentru colectare selectiva.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70