0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Prognoza meteo 13 decembrie – 10 ianuarie. Cum o să fie vremea de Crăciun și de Revelion

Administratia Națională de Meteorologie a publicat o estimare pentru următoarele 4 săptămâni (13 decembrie – 10 ianuarie).

Pe parcursul săptămânii viitoare un val de aer rece va cuprinde mare parte din țară. Cel mai frig va fi în Transilvania, Maramureș, Banat, Crişana, dar și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 0 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 şi 3 grade. În zonele montane va ninge consistent și se va depune un nou strat d

Săptămâna 20 – 26 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în vest și nord-vest.

Săptămâna: 27 decembrie – 2 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna: 3 – 10 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

sursa observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow