22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021

Profitul companiei RomPak Paşcani a “dospit” puternic în pandemie

horacredit.ro/
oferta.oceancredit.ro
creditprime.ro
vivacredit.ro
credius.ro
fashiondays.ro
creditfix.ro
elefant.ro
answear.ro

Ultimele știri

RomPak Paşcani, singurul producător de drojdie din ţară, a raportat cel mai mare profit net din ultimii trei ani, cifrându-se la aproape 22 milioane de lei în anul 2020, potrivit datelor financiare raportate recent de companie la Ministerul Finanţelor (MF), comparate de „Ziarul de Iaşi”.

Acest rezultat, mai mare cu 50% faţă de anul anterior, poate fi pus pe seama creşterii semnificative a cererii pentru făină şi drojdie pe fondul pandemiei. Spre comparaţie, profitul net al exerciţiului financiar 2019 a fost de 14,7 milioane de lei, în anul 2018 de 14,4 milioane de lei, iar în anul 2017 de 9,9 milioane de lei.

Afaceri în creştere

RomPak este parte a Pak Group, jucător relevant în industria alimentară prin Pak Gida, Pak Group North America, precum şi prin propriile centre de cercetare şi dezvoltare. Pe lângă producţia de drojdie sub licenţa Pakmaya, în unitatea din judeţul Iaşi (înfiinţată în anul 1998) sunt produse şi alte ingrediente pentru industria de panificaţie şi cofetărie. Produsele se vând pe piaţa din România şi Europa. Bilanţul ultimilor trei ani arată un progres important al afacerilor producătorului local de drojdie în anul 2020, când cifra de afaceri netă a urcat până la 123,4 milioane de lei, în plus cu 16% faţă de anul 2019, când cifra de afaceri obţinută de RomPak a fost de 106,5 milioane de lei. În anul 2018, afacerile au fost de 99,3 milioane de lei, iar în anul 2017 de 93,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creştere a afacerilor de 7% de la an la an. În aceşti ani, numărul angajaţilor a fost constant, compania raportând la MF puţin peste 200 de oameni în unitatea de producţie din judeţul Iaşi.

Vinde peste 100 de produse

În anul 2003, au înfiinţat în unitatea locală Centrul de Cercetare şi Dezvoltare, unde o echipă de ingineri în industria alimentară, chimişti şi biologi lucrează pentru îmbunătăţirea gamei de produse. La momentul actual, RomPak are în portofoliu peste 100 de produse. Fabrica din Paşcani dispune şi de o staţie independentă de procesare a soluţiei organice rezultate din producţia drojdiei. Astfel, din procesul biologic natural al fermentaţiei se obţine drojdie proaspătă, numită popular şi „drojdie verde”, şi vinasă, un fertilizator organic recomandat pentru agricultura bio.

Sursa Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI