21.7 C
Paşcani
miercuri, septembrie 28, 2022

Profesorul condamnat pentru hărţuire rămâne la catedră

- Advertisement -

Profesorul de sport condamnat la trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru hartuirea unei eleve rămâne la catedra,  ca diriginte şi dascăl. Conducerea Colegiului Mihail Sadoveanu din Paşcani, acolo unde îşi desfăşoară activitatea, susţine că nu îl poate nici măcar suspenda din funcţie,  pe motiv că hotărârea nu este definitivă.

Directoarea şcolii, Genoveva Serban, susţine că profesorul condamnat a informat-o că va face ataca cu recurs hotărârea instanţei. În schimb nu va mai fi diriginte din anul şcolar viitor.
Cel în cauză este profesorul Petrică Anghelus. Conform sentinţei Judecătoriei Paşcani el a fost găsit vinovat pentru hartuirea unei foste eleve a şcolii, din Republica Moldova, care i-a refuzat avansurile. Bărbatul a fost condamnat la trei luni de închisoare şi nu mai are voie să fie profesor timp de doi ani de zile, pedepse suspendate sub supraveghere timp de 24 de luni.
De asemenea, Anghelus trebuie să îi achite victimei 20.000 lei despăgubiri morale şi să presteze 60 de zile în folosul comunităţii. Hotărârea Judecătoriei Paşcani nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.
Faptele s-au întâmplat în martie 2017. Victima a depus ca probe trei înregistrări telefonice în care profesorul de sport încerca disperat să o convingă să accepte să întreţină relaţii sexuale cu el în schimbul unor cadouri şi bani.
Convorbirile au avut loc când eleva era minoră, în clasa a XI –a. După ce a fost refuzat în repetate rânduri, bărbatul a trecut la jigniri şi ameninţări iar convorbirile au ajuns la procurori şi judecători.
Iniţial,  acuzatul a încercat încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei însă cererea i-a fost respinsă. El a motivat comiterea faptei pe seama problemelor de sănătate şi din lipsă de ocupaţie deoarece soţia sa era plecată în Iaşi.
Contactat de BIT TV profesorul Anghelus a refuzat să comenteze situaţia în care se afla.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow