19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Producătorul de carne Ava Star din Paşcani a trecut de 30 mil. euro cu 240 de angajaţi. Antreprenorul român crede că agricultura şi industria alimentară din România ar trebui să beneficieze de anumite facilităţi ca cele din străinătate

- Advertisement -

Producătorul de carne Ava Star din Paşcani, judeţul Iaşi, controlat de fa­milia Pleşca, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 143 mil. lei (30,2 mil. euro), în creştere cu peste 14% faţă de anul anterior, potrivit cal­cu­le­lor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finan­ţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 4 mil. lei (845.000 de euro), mai mult cu aproximativ 12% faţă de anul precedent, când câştigul net al producătorului de carne Ava Star a fost de circa 3,6 mil. lei (772.000 de euro), arată datele publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 240 de angajaţi.

Vasile Pleşca, proprietarul pro­ducătorului de carne Ava Star, a declarat anterior pentru ZF că nivelul ridicat al fluctuaţiei de personal este una dintre cele mai mari provocări ale antreprenorilor români din industria cărnii, care, după ce specializează angajaţii la locul de muncă, constată că aceştia pleacă în străinătate, principalul motiv fiind cel financiar.

Sursa Jurnalul Regional

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow