17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023

Probleme cu permisele de trecere pe „Pasajul Peștișorul”. Riveranii fără puncte de lucru, puși pe drumuri degeaba

Probleme cu restrictiile de trafic impuse de Primăria Pașcani pe „Pasajul Peștișorul”. Mai mulțe societăți din municipiu nu au reușit sa obțină permisul de trecere pentru mașini a căror greutate este de pana la 30 de tone, pe motiv ca nu au deschise, in localitate, puncte de lucru.

Mai exact funcționarii Primăriei au solicitat societăților sa facă dovada locului unde își desfășoară activitatea, inafara celui de la sediul sociatatii situație care ia pus in încurcătură pe oamenii de afaceri.

Riveranii fără puncte de lucru, puși pe drumuri degeaba

Mulți dintre ei au luat cu asalt reprezentată locala a Oficiului Național al Registrului Comerțului, pentru clarificări sau pentru modificarea documentelor societății. Alții insa au început sa reacționeze! Au sesizat prefectura si presa locală si au amenințat ca vor da in judecata administrația din Pașcani. Ei susțin ca măsurile sunt exagerate si ca nu au nevoie de puncte de lucru, deoarece își desfășoară activitatea pe drumurile din România sau spațiul comunitar.
Mai mult, consilierul consilierul PSD Mihai Dediu crede ca transportatorii riverani, plătitori de taxe si impozite locale sunt umiliți de administrația locală iar restricțiile nu sunt aplicate si mașinilor de tonaj din Republica Moldova si Ucraina.

O alta problema este ca o parte din mașinile de tonaj circula pe drumuri neadecvate, pe cel agricol din spatele Kosarom, apoi pe strada Unirii si pe la bariara de peste calea ferată pentru a ajunge pe partea cealaltă a municipiului. In urma reclamațiilor Poliția Rutiera a supravegheat traficul din acesta zona. In cursul zilei de marți 19 septembrie a.c. au fost aplicate 12 amenzi in valoare de 9280 lei șoferilor care nu au respectat restricile de circulație pe ” Pasajul Peștișorul”.

PRIMARUL TACE!

BIT TV a solicitat lămuriri privind acesta situație dar primarul Marius Pintilie si administratorul public Claudiu Bodoasca au refuzat ca răspundă. Eugen Turcu, șeful Compartimentului de Monitorizare a Serviciilor de Transport din Primăria Pașcani susține ca trebuie respectate prevederile Hotărârii 159 aprobată de legislativul local in ședință din 11 septembrie a.c. In document se arată ca sunt exceptate de la interdicția de circulație pe pod, mașinile cu greutatea de pana la 30 tone care aparțin persoanelor fizice si cele juridice, cu sediul social SI punctul de lucru in Pașcani.

Ele trebuie înregistrate in evidențele fiscale ale municipiului iar proprietarii lor nu trebuie sa aibă datorii la bugetul local. Șeful Compartimentului de la Transport a mai spus ca nu beneficiază de permis de trecere nici societățile care au sediul social in alte localități dar au deschise puncte de lucru in Pașcani.

Mașinile acestora trebuie sa circule pe drumuri ocolitoare pentru a ajunge de partea cealaltă a podului.

Menționăm ca restrictiile au intrat in vigoare din 13 septembrie a.c. la solicitarea primarului, cu aprobarea majorității PNL-Pro România din legislativul local, fără un studiu de trafic.

Adresa FAN Courier Nr. 726 Din 19.09.2023

Alte articole

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...

Sedință ordinară la Târgu Frumos, pe 27 septembrie – DOC

Legislativul local din orașul Târgu Frumos se întrunește miercuri,...