23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023

Primăria Pașcani renunță la panseluțe și plantează din nou trandafiri

Pascaniului ar urma să redevină orașul trandafirilor din această toamnă. Viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi, a precizat în conferință de presă de luni, 17 iulie, că la următoarea reamenajare a spațiilor verzi va planta, din nou, butași de trandafiri și alte flori, care rezistă de la an la an, precum irișii sau crinii.

Aceste demersuri vin după ce în ultimii ani, administrația locală a cheltuit sume mari de bani pe tot felul de soluții privind amenajarea rondurilor cu flori de sezon sau gazon, care nu au rezistat secetei sau din diferite motive.

Menționăm că municipalitatea a cheltuit în ultima perioadă sume importante de bani pentru gazon.  Viceprimarul a spus în cadrul unei conferințe de presă că în ultimii ani au fost achiziționați peste 10000 mp de gazon care a fost pus pe spațiile verzi și chiar în locul trandafirilor scoși de pe rondurile cu flori.
O bună parte din el s-a uscat pentru că nu a fost udat la timp sau a fost distrus în urma unor lucrări.
Numai în acest an în programul de achiziții a fost prevăzută suma de 270 000 lei pentru gazon și alte 270 000 lei pentru plante și arbori ornamentali.

Alte articole