Slider

Propunere interesantă pentru administraţia din Paşcani. Ministrul Transporturilor, Lucian Sova a trimis primarului Dumitru Pantazi o adresă prin care municipalitatea este invitată să preia în administrare Spitalul CF. Deocamdată este nevoie de un răspuns de principiu care trebuia dat până cel târziu pe 21 mai, în contextul implementării programului guvernamental de descentralizare.

Reprezentanţii Primăriei spun că vor lua o decizie, după o consultare cu managerul Spitalului de Urgenţă Paşcani, doctorul Costica Panzaru şi membrii Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Local. Asta însemna că un eventual răspuns va fi trimis ministrului, după termenul limită, deşi adresă a fost primită de Primăria Paşcani pe 8 mai.
Managerul Spitalului de Urgenţă Paşcani considera că idea preluării Spitalului CF Paşcani de către municipalitate este foarte bună şi ar putea aduce beneficii comunităţii. În acesta situaţie personalul şi locaţia ar urma să fie preluate de Spitalului de Urgenţă. Acolo ar putea fi amenajat un centru medical de zi şi chiar un centru social pentru bătrâni şi să fie mutate cabinetele medicale din spital, spune managerul Costică Panzaru.

Ideea nu este pe placul conducerii Spitalului CF Paşcani. Directoarea unităţii spune că nici nu ar fi posibil un astfel de transfer până în anul 2022, din cauza unui proiect finanţat din fonduri UE, în curs de implementare din 2015. Este vorba despre o investiţie de peste 1 milion de Euro pentru informatizarea spitalului. Nici reprezentantii sidicatului d nu sunt de acord cu propunerea ministerului. Ei considera ca este o greseala desfiintarea spitalelor CF sau transferarea lor autoritatilor locale.

Slider