27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Primăria Paşcani invitată să preia Spitalul C.F.

Propunere interesantă pentru administraţia din Paşcani. Ministrul Transporturilor, Lucian Sova a trimis primarului Dumitru Pantazi o adresă prin care municipalitatea este invitată să preia în administrare Spitalul CF. Deocamdată este nevoie de un răspuns de principiu care trebuia dat până cel târziu pe 21 mai, în contextul implementării programului guvernamental de descentralizare.

Reprezentanţii Primăriei spun că vor lua o decizie, după o consultare cu managerul Spitalului de Urgenţă Paşcani, doctorul Costica Panzaru şi membrii Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Local. Asta însemna că un eventual răspuns va fi trimis ministrului, după termenul limită, deşi adresă a fost primită de Primăria Paşcani pe 8 mai.
Managerul Spitalului de Urgenţă Paşcani considera că idea preluării Spitalului CF Paşcani de către municipalitate este foarte bună şi ar putea aduce beneficii comunităţii. În acesta situaţie personalul şi locaţia ar urma să fie preluate de Spitalului de Urgenţă. Acolo ar putea fi amenajat un centru medical de zi şi chiar un centru social pentru bătrâni şi să fie mutate cabinetele medicale din spital, spune managerul Costică Panzaru.

Ideea nu este pe placul conducerii Spitalului CF Paşcani. Directoarea unităţii spune că nici nu ar fi posibil un astfel de transfer până în anul 2022, din cauza unui proiect finanţat din fonduri UE, în curs de implementare din 2015. Este vorba despre o investiţie de peste 1 milion de Euro pentru informatizarea spitalului. Nici reprezentantii sidicatului d nu sunt de acord cu propunerea ministerului. Ei considera ca este o greseala desfiintarea spitalelor CF sau transferarea lor autoritatilor locale.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
27.4 ° C
29.1 °
24.2 °
62 %
1.2kmh
0 %
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI