27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Primăria a mințit. La groapa ilegală aruncă gunoi cine poate

Reprezentanții Primăriei Pașcani au mințit ca adminsitratia locală ar fi obținut o autorizație de la Agenția de Protecție a Mediului pentru depozitarea deșeurilor vegetale și a gunoiului rezultat in urma curățeniei de Primavara la o groapa improvizata care funcționează ilegal in apropierea municipiului.

Dacă acum câteva săptămâni de zile, viceprimarul Cristian Rățoi susținea ca autorizația este emisă și ca trebuie adusa de la Iași, apoi a spus ca o are acasă, acum recunoste ca activitatea de depozitare este ilegală, fără nici un document. El a precizat ca nu a putut obține nici o autorizație după ce consilierul Sorin Olariu a filmat și postat pe Facebook mașinile Primăriei care transportau su depozitat gunoiul in zona respectiva, desi nu aveau voie sa o facă.

În realitate, municipalitatea trebuie sa amenajeze o platforma specială si utilajele necesare pentru tocarea și depozitarea deseurilor vegetale iar după îndeplinirea condițiilor legale va fi autorizată. Primarul a spus ca o astfel de investiție este costisitoare.

Tot acolo, depozitează gunoiul rezultat in urma curățeniei și societatea locală de salubritate, susțin reprezentantii primăriei. De asemenea, sunt suspiciuni ca și alte persoane fizice sau juridice ar depozita gunoaie acolo dar nu sunt probe. Primarul a anunțat ca Primăria va pune camere de luat vederi care vor transmite imaginile in serverele Poliției Locale. Pentru alimentarea lor, ar urma sa fie folosite panouri solare, in lipsa curentului electric.

În aceeasi conferință de presa, viceprimarul municipiului a lăsat sa se înțeleagă ca gunoiul de la depozitul ilegal ar fi fost incendiat chiar de consilierul local care a făcut sesizare, desi nu sunt dovezi in acest sens. Interesant este ca Primăria nu a făcut o sesizare și nici nu a început o ancheta pentru a aflat ce s-a întâmplat acolo.

Menționăm ca și fost administratie locală a depozitat acolo gunoiul rezultat in urma activităților de curățenie dar nu a susținut niciodată ca ar avea autorizație. Resturile vegetale erau acoperite cu pământ sau erau arse de incendiile apărute la fel de “inexplicabil” ca și acum.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow