2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Prima mașină 2019. Noi reguli și condiţii pentru programul din acest an

În ultimii ani, programul Prima Maşină, lansat tocmai pentru a stimula achiziţia de maşini noi, mai puţin poluante, a fost un eşec total. Clienţii au ezitat să îl utilizeze din cauza condiţiilor, care restrângeau destul de mult lista de opţiuni. De anul acesta guvernul schimbă programul din temelii. Să vă arăt ce criterii trebuie să îndepliniţi: să aveţi minimum 18 ani, să nu aveţi datorii la bugetul de stat precum taxe şi impozite şi să nu aveţi restanţe la alte credite bancare. De 5 ani, de când funcţionează programul, doar 260 de români şi-au un autosturism. Specialiştii de mediu cred că programul acum seamănă foarte mult cu Rabla şi că îi va încuraja tot pe cei care au bani să îşi schimbe maşinile pentru că nu există un criteriu de venit.

Sunt puţini şoferii care au auzit de programul Prima Maşină. Şi tot puţini sunt şi cei care au luat un astfel de credit. 260 de români au accesat programul din 2014 până anul trecut, conform Fondului de Garantare. Adică, 65 de şoferi pe an.

Programul Prima Maşină se va modifica anul acesta. Veţi putea să beneficiaţi de creditul garantat de stat chiar dacă mai aveţi o maşină pe numele dumneavoastră.

Continuarea pe observator.tv

 

Alte articole