21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Premii pentru trei solisti vocali si un ansamblu din preajma Pascaniului la festivalul de muzica populara de la Cernauti

Premii pentru trei solisti vocali si un ansamblu din preajma Pascaniului la festivalul de muzica populara de la Cernauti

Folclorul romanesc din comunele apropiate municipiului Pascani a fost apreciat la Festivalul concurs international de muzica populara „In gradina cu flori multe”, ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Cernauti, 13-14 iulie. Un ansamblu si trei solisti vocali s-au intors cu premii importante acasa.

Premiul I si titlul de laureat al celei de-a XIV-a editie a revenit Ansamblului „Trei Generatii”, din comuna Helesteni. Tinerii au impresionat juriul prin dansurile specifice zonei, dar si prin portul popular.

La sectiunea solisti vocali, Madalina Avadanei din comuna Tatarusi a obtinut locul II si mandria ca a reusit sa cante si sa impresioneze juriul de pe meleaguri straine.

Si Emanuel Baiceanu din comuna Valea-Seaca s-a facut remarcat prin talentul sau. La categoria de varsta la care a participat, tanarul a obtinut premiul III.

Cu premiul II se poate mandri si Petruta Sacara, din comuna Ruginoasa, micuta care cucereste inimile publicului aproape la fiecare festival la care participa.

Mentionam ca la concursul au fost peste 300 de participanti inscrisi, iar organizatorii isi doresc ca la urmatoarea editie sa vina cat mai multi pastratori de traditie, atat solisti, cat si ansambluri. Scopul festivalului este revitalizarea, conservarea şi valorificarea tezaurului muzical-folcloric românesc, popularizarea valorilor spirituale şi culturale ale neamului, si a celei tradiţionale româneşti.

ORGANIZATORI: Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuți, Școala Populară de Artă și Civilizație Românească Cernăuți în parteneriat cu: Centrul Cultural „Bucovina”, Suceava, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Iași, Asociația „Pro: Sănătate – Mediu – Educație – Cultură” (Pro-S.M.E.C) Moțca, Iași cu sprijinul Consiliului Județean Iași, Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI