Au inceput pregatirile pentru sezonul de iarna pe drumul national Motca – Pascani – Targu Frumos. De astazi, muncitorii amplaseaza parazapezi. Dis-de-dimineata, erau in localitatea Gastesti, chiar aproape de Codrii Pascanilor si vor ajunge si pe sectorul de drum Giurgesti-Ruginoasa. Conform prevederilor in vigoare, din 1 noiembrie va incepe activitatea de iarna.

Tronsoanele pe care se monteaza parazapezi sunt cele cu probleme in perioada de iarna. Fara case pe marginea drumurilor si in lipsa unor perdele forestiere, zapada este adusa de viscol pe carosabil.

Pentru a evita blocarea drumurilor in episoadele de vreme severa, se monteaza circa 5.000 de metri liniari cu astfel de panouri, dintre care 1.500 de ml metalice si 3.500 din PVC tip plasa. De asemenea, la baza au fost achizitionate deja 600 de tone de material antiderapant.

Tot in aceasta perioada se fac si lucrari de refacere a sistemului rutier, mai exact, se pregateste carosabilul. Sunt probleme in localitatea Motca, in apropiere de sediul Primariei si la intrarea in Gastesti dinspre Pascani. Din cauza traficului greu, portiuni din asfalt s-au lăsat, iar drumarii au intervenit pentru refacerea fundatiei. Potrivit celor spuse de seful de la sectia de Drumuri Nationale de la Pascani, Vlad Simon, in zonele afectate se va pune 30 cm de balast, tot atat de piatra sparta si 18 cm de asfalt in trei straturi.

Șoferii sunt atenționati de lucrări prin panouri rutiere și sunt rugați să circule cu atenție pentru a preveni eventualele incidente.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider