28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Povestea succesului tinerei de zece, Mălina Maria Harasim, de la „Miron Costin” Pașcani

Mălina Maria Harasim, este singura tânără din municipiul Pașcani care a luat notă maximă la Bacalaureat și a obținut un loc în clasamentul celor nouă decariști de la examenul maturității, ceilalți fiind toți de la colegii de top din Iași. A reușit o performanță rară în țară: a promovat Evaluarea Națională la final de gimnaziu tot cu nota zece, a avut media maximă în cei patru ani de liceu, a devenit șefă de promoție, culminând cu perfecțiunea la bacalaureat.

Cum a reușit? Printr-o muncă constantă și cu un efort gradat, spune ea.

Nu a avut vreo materie preferată, i-a plăcut să învețe de pe orice carte avută în față și mereu a căutat să atingă perfecțiunea. Nu îndemnată de ceva sau cineva, ci pur și simplu, din propria ambiție. Deși a terminat Științe ale Naturii, vrea să dea la Drept și să ajungă, procuror sau judecător.

Vorbește deschis despre sistemul de educație din România, are opinii bine argumentate și dacă ar avea puterea să schimbe ceva, și-ar dori să poată să îi motiveze mai mult pe elevi să învețe și să facă performanță.

Activitățile din afara orele de curs a contat foarte mult pentru Mălina, pentru formarea ei și experiențe unice. Poate chiar mai mult decât școala în sine, susține viitoarea studentă.

Tânăra pășcăneancă, inteligentă și cu o frumusețe aparte, vrea să rămână în țară, să încerce să schimbe ceva în România, nu să se plângă de peste granițe de situația de aici.

Conducerea liceului o descrie frumos pe Mălina: un elev și om complex, care încearcă să găsească și să ofere răspunsuri și că e tot ce și-ar dori un profesor.

Sfaturile ei pentru liceeni sunt simple, dar motivaționale: îi îndeamnă pe elevi să se descopere pe ei, să devină o variantă mai bună a lor pe zi ce trece iar rezultatele vor veni de la sine.

De precizat este faptul că județul Iași este pe locul II în ierarhia națională, în ceea ce privește rata cumulată de promovare (înainte de contestații) de 81,67%, la această sesiune de Bacalaureat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow