Poliţia Ieşeană va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de zilele libere din perioada următoare.

În perioada 15 – 18 august a.c., peste 190 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași vor fi în stradă, zilnic, pe toată perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Polițiști  de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale și de la alte structuri se vor afla în stradă pentru siguranţa cetăţenilor.

Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate zilnic peste 90 de patrule de siguranţă publică.

Efectivele din teren vor acționa pentru siguranța cetățenilor care participă la evenimente sau manifestări religioase ori cultural-artistice și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier pe principalele artere din județ.

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de cei de la ordine publică, vor acționa pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care pun în pericol siguranța rutieră prin nerespectarea regulilor de circulație.

De asemenea, vor fi folosite aparatele radar pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral,  precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoanele cunoscute întâmplător, să fiți atenți la copiii care vă însoțesc și să adoptați un comportament responsabil, cu respectarea normele de conviețuire socială și a regulilor de circulație.

Recomandări pentru conducătorii auto:

  • Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
  • Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
  • Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în județul Iași.

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

La evenimente publice: Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

Dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

IPJ IASI

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider