20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Polițiștii, agenții de pază din penitenciare și românii din străinătate apți să lupte: se pregătește o nouă lege pentru încorporarea în armată

România îşi întăreşte structura militară! Mii de poliţişti şi agenţi de pază din penitenciare pot deveni rezervişti voluntari în armată, după ieşirea la pensie. Vor avea roluri clar stabilite şi vor lupta în prima linie. Un proiect de lege aflat in dezbatere propune ca La apelul încorporării sa răspundă şi românii stabiliţi în străinătate.

Includerea poliţiştilor şi a agenţilor din penitenciare ca rezervişti militari ,în cazul unui război , este cea mai importantă prevedere a proiectului de lege. Peste 20 de mii de oameni din structurile actuale de apărare internă ar fi astfel vizaţi în cazul în care armata solicită încorporarea. Sindicaliştii nu văd însă cu ochi buni iniţiativa.

Cosmin Andreica: O temere pe care Ministerul Apărării Naţionale o are referitor la capacitatea de mobilizare în caz de război. Nu ştiu cum vor reacţiona pensionarii rezervişti care au fost prost plătiţi pe toată durata carierei. Nu ştiu cine se aşteaptă ca un rezervist care a ieşit din sistem… îşi va da viaţa pentru ţară şi va lupta înăprima linie.

O altă prevedere a proiectului de lege îi vizează pe cei care nu au păşit până acum pragul vreunei unităţi militare. Vizate sunt persoane cu vârsta între 18 şi 35 de ani, care nu au stagiul militar îndeplinit dar dispouse să facă instrucție anuală până la 4 luni de zile.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow