0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Politia cu ochii pe tot ce misca in Hirlau si comunele apropiate. Soferi prinsi fara permis, cu viteza sau cu ITP expirata

  • La data de 30 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Hârlău au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 281B, pe raza comunei Coarnele Caprei, de un tânăr de 24 de ani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constat că tânărul nu deține permis pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  • La data de 30 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău și Secţiei 9 de Poliţie Rurală Hârlău au oprit pentru control un tânăr de 28 de ani, din comuna Ceplenița, care conducea un vehiculul tip ATV pe DC 150, pe raza oraşului Hârlău.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constat că vehiculul nu este înmatriculat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

  • La data de 01 mai a.c., polițiștii din cadrul PoliţieiOraşului Hârlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, actelor de cerşetorie şi încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Au fost verificate 5 unităţi comerciale, 29 de autovehicule, 6 atelaje hipo și legitimate 52 de persoane.

Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.710 de lei, dintre care 16 conform O.U.G nr. 195/2002 și 3 conform Legii nr. 61/1991.

De asemena, au fost reținute 1 permis de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

Exemple:

1.Un tânăr de 22 de ani, din com. Cotnari, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 870 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 30 de zile, întrucât a condus un autoturism pe DE 58, pe raza comunei Cepleniţa, cu viteza de 84 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

2.Un bărbat de 39 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 de lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare, întrucât a condus o autoutilitară, pe raza comunei Coarnele Caprei, având inspecția tehnică periodică expirată.

3.Un bărbat, din comuna Coarnele Caprei, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 200 de de lei întrucât, aflându-se în stare de ebrietate, a adresat injurii unei femei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

Monica Berescu, deputat USR: Coaliția hoției PNL – PSD – UDMR refuză profesionalizarea conducerii ANCOM

C.P. România și-a asumat adoptarea directivei europene privind Codul Comunicațiilor drept unul dintre cele 20 de obiective...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI