23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Planuri pentru viitor. Ce fonduri UE solicita Pascaniul, pentru perioada 2021 – 2027

Agenţia de Dezvoltate Nord Est lucrează deja la un plan de modernizare a localităţilor din acesta regiunie, prin finanţări din fonduri europene care pot fi accesate în perioada 2021 – 2027.

În acest sens administratiile locale au fost invitate să prezinte câte cinci proiecte de investiţii care să fie cuprinse în acest program. Primăria Paşcani a trimis cateva propuneri de o importanţă majoră pentru comunitate, a precizat viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu.  Primul proiect, estimat la cca 35,7 milioane de euro, este pentru modernizarea a cca 60 de km de străzi în oras şi cele cinci suburbii ale municipiului. În descriere se arată că vor fi reabilitate şi trotuarele aferente, iar unele străzi vor avea şi piste de biciclete.
AL doilea proiect are ca obiectiv extinderea reţelelor de canalizare pe o distanţă de cca 30 km, după implementarea proiectului de investiţii de către ApaVital. Mai exact acolo unde va fi făcută infrastructura cu conductele de colectare, vor fi făcute şi reţelele şi branşamentele, mai ales în suburbii.

Un alt proiect se referă la construirea unui centru social multifuncţional, investiţie estimata la aproape 3 milioane de euro. De asemenea municipalitatea intenţionează să obţină peste 4,8 milioane de euro din fonduri europene pentru achiziţionarea de autobuze electrice şi încă aproape 3 milioane de euro pentru transformarea Lacului “Peştişorul” şi a insuliţei într-o zonă de agreement.

Urmează să fie făcute studiile şi proiectele necesare şi sa fie depuse cererile de finanţare. În momentul de faţă municipalitatea are, în diferite etape de derulare, nouă proiecte de investiţii din fonduri europene, de aproape 50 milioane de lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow