35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

”Planeta azi și mâine”. Cum văd elevii pășcăneni viitorul Pământului (FOTO)

Viziunea elevilor pășcăneni asupra felulului în care ar trebui să arate planeta noastră într-un viitor ideal a fost transpusa în machete. Este vorba despre concursul ”Planeta azi și mâine” organizat de Asociația ACVO, ajuns anul acesta la cea de-a III-a ediție.

Competiția este destinata elevilor din clasele primare, scopul fiind de a trage un semnal de alarmă în privința degradării constante a mediului înconjurător.
Anul acesta s-au înscris la concurs aproape 200 de elevi de clasa a IV-a din cinci școli din municipiu și suburbii: Liceul Teoretic „Miron Costin” , Liceul Economic Tehnologic „Nicolae Iorga” , Liceul Tehnologic Mihai Busuioc , Școala Gimnazială Gâștești și Școala Gimnazială ”Iordache Cantacuzino”.

Elevii din fiecare clasă au lucrat în echipă pentru a realiza două machete: una care să reflecte modul în care percep planeta acum și o alta care să arate planeta unui viitor ideal.
Lucrările elevilor, realizate din materiale reciclabile, au fost expuse în sediul Primăriei Pașcani. Acestea vor fi jurizate, iar cele mai bune dintre ele vor fi premiate în cadrul unei festivități, la începutul lunii iunie.

Menționam că Asociația ACVO a fost înființată de către compania ApaVital, la începutul anului 2018, pentru a da viață proiectelor sale de responsabilitate socială și de implicare în comunitate. Câteva dintre temele importante din agenda asociației sunt dezvoltarea urbană, protecția sustenabilă a mediului, spiritul civic și spiritul de colaborare între oameni, evoluția personală și autocunoașterea. O parte însemnată din proiectele ACVO este îndreptată spre adolescenți.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow