2.3 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Pintilie, încasează in loc sa plătească, pentru ocuparea abuziva a domeniului public. A dat Primăria in judecata, pentru decontarea cheltuielilor cu avocatii, de la bugetul local

Situația stranie in administrația locală din Pascani.
Marius Pintilie, in calitate de persoana fizica a dat in judecata Primăria municipiului, institutie pe care o reprezintă in calitate de primar. El solicita decontarea de la bugetul local a cheltuielilor cu avocații care îl apăra, in procesele pentru ocuparea abuziva a unor suprafețe de teren din domeniul public, fără contrat si fără plata, de una din firmele la care este acționar.
In vara anului 2019, Marius Pintile a primit patru amenzi de la Poliția Locală, pentru lipsa contractelor de închiriere sau concesiune, pentru terenul ocupat si refuzul prezentarii unor documente solicitate. Procesele verbale de sancționare au fost anulate la solicitarea sa, la Judecătoria Pascani, pe motiv ca amenzile au fost date târziu . Instanța nu a fost de acord cu decontarea cheltuielilor de judecata, in doua din cele patru dosare. Nemulțumit de aceasta situație, Marius Pintilie a deschis doua procese împotriva Primăriei pe care o conduce, cu apel la Tribunalul Iași.

Unul dintre ele, din februarie 2021,  s-a încheiat doua luni mai târziu iar Poliția Locală trebuie sa achite edilului 800 lei cheltuieli de judecata, din bugetul municipiului.

Un alt proces deschis tot in februarie a.c., este încă in derulare, cu termen de pronunțare a sentinței pe 16 iunie a.c.

De asemenea, într-un alt dosar prin care Primăria face apel la Tribunalul Iași, nemulțumită de sentință de la Pașcani, Marius Pintilie solicita si obține de la judecători, încă 1000 lei cheltuieli de judecata, tot din bugetul local, după ce in prima instanță a mai încasat 800 lei.
Primarul municipiului a spus in cadrul unei conferințe de presa, ca acesta situație este simpla si normala si ca nu a făcut decât sa isi recupereze cheltuelile de judecata.

In același context edilul pascanean a încercat ca dezinformeze opinia publica, ca procesele verbale de constatare cu suprafetele de teren ocupate abuziv ar fi fost anulate in instanță. In realitate fondul problemei nu a fost niciodată judecat iar magistrații au anulat sancțiunile date de Poliția Locală. Mai mult, Marius Pintilie pune sub semnul întrebării informații publice evidente de la Primărie si Finanțele Locale, din care reiese ca deține mai alte suprafețe de teren din domeniul public, fără contracte si fără sa plătească, dar si propriile afirmații făcute, in repetate rânduri, pe acesta tema, in conferințele de presa.

Menționăm ca in aceste procese Marius Pintilie a fost aparat de cabinetul de avocatura al colegului sau de partid, Catalin Conache, consilier local si președinte al Comisiei Juridice din cadrul legislativului local, in baza plăților decontate ulterior de la bugetul local.

In aceasta situație se impune întrebarea, dacă nu cumva este vorba despre un grav conflict de interese. In timp ce juriștii Primăriei au cerut anularea obligațiilor de plata a cheltuielilor de judecata, Marius Pintilie, primar al  municipiului a solicitat decontarea lor, in folosul personal, de la bugetul local.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI