17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023

Petru Movila: Forumul Oraşelor Verzi


Zilele acestea a avut loc, la Braşov, Forumul Oraşelor #Verzi, eveniment care a avut ca principal scop creionarea viitoarelor politici de mediu pentru tranziţia spre neutralitate climatică.
Au fost trei zile pline de activităţi pe teme de politici publice, cu reprezentanţi din 62 de administrații locale din 14 țări. S-au discutat exemplele de bune practici pe ceea ce înseamnă oraşe verzi, dar şi marile provocări actuale ale orașelor din #România.
În cadrul evenimentului am vorbit despre #Iaşi şi despre modul în care oraşul nostru se transformă. Unul dintre cele mai mari plusuri la capitolul mediu este transportul #electric, cu o flotă de peste 20 autobuze electrice de 12 metri, de peste 24 autobuze electrice de 10 metri şi 32 de tramvaie noi de peste 30 m achiziţionate prin POR.
Ceea ce face cu adevărat relevant Forumul Orașelor Verzi este faptul că aduce împreună lideri, experți și actori interesați în dezvoltarea urbană durabilă, pentru a discuta soluții inovatoare, schimb de experiență și promovarea strategiilor de urbanizare ecologică.

Petru Movila – președinte PMP Iași

Alte articole