22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Peste 350 de producători agricoli din județul Iași au depus documentele de atestare pentru livrarea de produse ecologice pe piață

În acest an, în județul Iași, peste 350 de producători agricoli au depus documentele de atestare privind livrarea de produse ecologice pe piață.

Astăzi, în cadrul unui workshop găzduit de Direcția Agricolă Iași, la care au participat reprezentanți ai direcțiilor agricole și producătorilor din toată Moldova, reprezentantul institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zane” al Academiei Române, Sebastian Brumă, a precizat că, în acest an, se constată o creștere a producătorilor ecologici din apicultură și producția de lavandă.

Directorul Direcției de Agricultură Iași, Gabriel Hoha, a adăugat că, în momentul de față, în județ, figurează 17 mii de hectare cu suprafețe agricole ecologice.

Gabriel Hoha: Am observat că suprafețele sunt în creștere în județele din regiunea de nord-est. Acum este în proces de depunere a documentației la Direcțiile Agricole. Se muncește și se promovează acest demers în rândul producătorilor. A fost o creștere de aproximativ 10%, atât în ceea ce privește diversitatea culturilor. Cred că se va resimți, în acest an, o creștere a apicultorilor care vor trece la acest sistem.

Continuarea pe radioiasi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow