-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Pastorala de Paște a Patriarhului Daniel. Apel la solidaritate și prețuirea darurilor primite de la Dumnezeu

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel face apel la solidaritate, în Pastorala de Paşte transmisă creștinilor ortodocși.

În Pastorala pe care a transmis-o înainte de sărbătorile de Paște, Preafericitul Părinte Daniel vorbește despre perioada dificilă pe care o traversează omenirea, în aceste vremuri de pandemie.

În mesajul transmis, intitulat „Învierea lui Hristos – Începutul vieții veșnice pentru omenire”, Patriarhul Daniel a vorbit îndeamnă la rugăciune și la prețuirea darurilor primite de la Dumnezeu, sănătatea şi valoarea vieţii.

„Traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea și valoarea vieții, când numeroși oameni sunt încercați de noua epidemie, care s-a extins la nivel global. În această perioadă este mare nevoie de rugăciune și de ajutorare frățească, de apropiere de Dumnezeu și de solidaritate practică între oameni. Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viața omului pe pământ și cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieții pământești și al vieții cerești veșnice.

Totodată, Preafericitul Părinte Daniel face apel la solidaritate, subliniind că această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-una din care credincioșii vor ieși mai întăriți în credință.

„Această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-o perioadă de întărire în credință, mai ales prin rugăciune și prin sporire a iubirii noastre față de oamenii aflați în suferință. Totodată, criza medicală sau pandemia ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea noastră, precum şi viaţa şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară”, se arată în Pastorala transmisă de Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel le-a reamintit credincioșilor că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 ca An omagial al pastoraţiei românilor din afara României şi An comemorativ al celor adormiți în Domnul – valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor.

Continuarea pe evz.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow