20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022

Pascaniul invadat de câini din localităţile învecinate. Unde trebuie să suni

Dacă aveţi probleme cu câinii comunitari trebuie să anunţaţi Serviciul de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Paşcani. Edilul municipiului va îndemâna să sunaţi, cu încredere, la numărul de telefon 0722 527 964 la care va raspunde chiar şeful serviciului. În ultimii 4 ani de zile au fost strânse de pe străzile municipiului peste 1200 de patrupede. Ele au fost cazate la padocul din pădurea Motca, unde au fost sterilizate şi vaccinate. O parte din ele au fost trimise spre adopţie în Franţa prin intermediul unei asociaţii. Precizările au fost făcute de primarul Dumitru Pantazi în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”.

Problema câinilor comunitari a fost discutată în şedinţa Consiliului Local care a avut loc pe 21 mai. Consilierul PNL Marius Pintilie a întrebat dacă Primăria are sau nu un contract şi unde sunt cazaţi câinii strânşi de pe străzi. De asemenea consilierul PMP Sorin Olariu a confirmat că a văzut o maşină din care erau descărcaţi câini fără stăpân, aduşi din alte localităţi,  şi a atras atentia că acest fenomen există şi trebuie combatut.
În replică viceprimarul Gabriela Nedelcu a atras atenţia că liderul opoziţiei pune întrebări copilăreşti şi a explicat ce face Primăria cu câinii comunitari.

Din anul 2015 Primăria Paşcani duce câinii comunitari stransi de pe străzile municipiului la padocul din pădurea Motca. Stabilimentul aparţine unui cabinet veterinar iar municipalitatea achita o chirie de 2400 lei pe lună, fără TVA. De asemenea,  tot din bani publici este achiziţionata, lunar, o parte din hrana necesară şi sunt decontate serviciile medicale de sterilizare şi vaccinare.

Pentru anul în curs au fost alocaţi doar 40 000, dar o parte din hrană este asigurată de o asociaţie de protecţie a animalelor din Franţa. Serviciile sunt asigurate de trei muncitori, 2 plătiţi de asociaţie şi unul de administratia locală.

În momentul de faţă padocul este plin, numărul câinilor cazaţi fiind de cca 450, peste capacitate. Asta deoarece în perioada pandemiei cu noul coronavirus, din cauza condiţiilor restrictive,  nu au mai fost trimişi câini spre adopţie, în Franţa.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow