27.1 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022

Pascaniul are nevoie de o sursa suplimentara de apa. Se anunta un an secetos

Operatorul regional de apa și canalizare caută noi surse de apa pentru alimentarea municipiului Pașcani. Scăderea debitelor la puțurile aflate în exploatare, seceta anunțată în acest an dar și creșterea consumului odată cu încălzirea vremii sunt motive de îngrijorare pentru conducerea ApaVital.

Pentru a nu fi întreruptă furnizare pe timpul nopții, în vederea realimentării rezervoarelor, ar urma sa fie făcută o noua interconectare cu sursa de apa din Timisesti. Soluția este, deocamdată, în studiu iar lucrările ar urma sa fie făcute în maxim doua luni de zile, a explicat consultatul Gheorghe Vlasie în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”.
Din sursa Timisesti sunt alimentate toate localitățile spre Iași, municipiul Iași și în mod excepțional municipiul Roman. Asta deoarece debitul de apa este mult mai mare, obținut direct, nu din puțuri. Lucrările ar urma sa fie făcute exact în zona primei interconectări – Motca și Verseni. Dacă va realizată, nu va mai fi nevoie de întreruperea furnizării apei pentru încărcarea rezervoarelor pe timpul nopții
Menționăm ca în momentul de fata, pentru alimentarea municipiului Pascani se pompează zilnic peste 10 000 de mc de apa. Jumatate din acesta cantitate se pierde din cauza rețelelor de distributie. După ce vor fi schimbate, pierderile vor fi reduse cu cca 30% iar apa rămasă pe conducte ar fi suficientă pentru furnizarea permanenta.
Proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apa și canalizare, unde Pascaniul este cuprins cu investiții de cea 30 milioane de euro , a intrat în linie dreapta. Se așteaptă începerea procedurilor de licitație pentru executarea lucrărilor iar Pascaniul trebuie sa rezolve situația juridica a unui teren unde urmează sa fie aplasata o stațiile de pompare pentru suburbia Gastesti și eliberarea autorizației de construcție.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow