4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Pășcăneanul, Costel Iftode zis „Gâț”, condamnat la cinci ani de pușcărie pentru trafic de droguri

Un individ din județul Iași s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților, după ce a fost acuzat de trafic cu stupefiante. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Costel Iftode, zis „Gâț”, la 5 ani de pușcărie, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată (8 acte materiale). Ieșeanul a fost pus pe burtă de „mascați” la finele anului trecut, fiind prins cu canabis și pulbere de cocaină.

 


Un ieșean a fost trimis la temniță după ce a fost prins cu o cantitate impresionantă de droguri! „Mascații” l-au pus pe burtă și au descoperit canabis și pulbere de cocaină. Acum a venit „nota de plată” pentru individ. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Costel Iftode, zis „Gâț”, la 5 ani de temniță, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată (8 acte materiale).

„Instanța dispune confiscarea specială a mai multor grame de canabis și a unei cantități de pulbere cu cocaină, phenacetină și levamisol”, au menționat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Costel Iftode, acuzat de trafic de droguri

Procesul ieșeanului Costel Iftode a început pe data de 8 martie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzațiile de trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată (8 acte materiale). Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv, de pe 17 decembrie 2020.

Costel Iftode a ajuns după gratii în urma unor percheziții efectuate de anchetatori.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată în ceea ce îl privește pe inculpatul Costel Iftode (nume anterior Gândac, poreclit «Gâț»). Dispune arestarea preventivă a inculpatului Costel Iftode, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Costel Iftode”, au precizat atunci judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Oamenii legii au descoperit canabis și pulbere de cocaină

Anchetatorii au afirmat că ieșeanul Costel Iftode a fost săltat în urma unor percheziții.

„Oamenii legii au desfășurat o acțiune pentru combaterea traficului de droguri de risc, respectiv canabis. Astfel, pe data de 17 decembrie 2020, aceștia au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Iași, într-un dosar de trafic de droguri de risc, în urma cărora au fost ridicate 1,8 kilograme de substanță vegetală, 60.000 de lei, 5.000 de euro, instrumente de cântărit, bani falși și o armă neletală. De asemenea, o persoană a fost dusă la audieri”, au precizat, la acea dată, anchetatorii ieșeni.

Mai apoi, Costel Iftode a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, ieșeanul a fost propus spre arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzațiile amintite. De remarcat este faptul că Iftode a sperat că va scăpa de pedeapsă sau că va primi una mai blândă, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Acum, urmează a se vedea dacă sentința emisă de prima instanță va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași vor decide soarta ieșeanului Costel Iftode.

Sursa BZI 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow