21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Painea viitorului este facuta la Iasi din faina de greieri

Pâinea viitorului are făină din insecte și este și extrem de nutritivă. Este concluzia la care au ajuns studenții și profesorii Universității Agronomice din Iași, care săptămână aceasta au testat cum se face pâinea cu făină de greieri.

Astfel, concluzia a fost că făina de greieri aduce un aport nutritiv pâinii, dar și vitamine. Și tot la facultate, în Săptămâna Mare, studenții au învățat să facă pască şi cozonac. Dar și pentru acestea au ieșit puțin din rețetele clasice.

Pâinea făcută din făină de greieri este la fel de gustoasă ca o pâine normală, însă mult mai sănătoasă spun specialiştii facultăţii de Agricultură.

Otilia Murariu, facultatea de Agricultura USAMV Iași: Am vrut sa obţinem o pâine completă, am numit-o pâinea viitorului, practic această pâine de greiere are un conţinut proteic de peste 66%, are un conţinut de vitamine B12, substanţe minerale.

Iar pentru a ascunde culoarea cenușie a fâinii din greieri studenții au adăugat piure de afine.

Fiind un produs bogat, din punct de vedere nutritiv, este suficient să mânânci doar o felie.

Pâine din făină de greieri se vinde deja în Olanda, Finlanda, Danemarca şi Austria. La noi, însă, cadrul legislativ nu permite comercializarea produselor cu adaos de insecte.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow