22.1 C
Paşcani
joi, mai 2, 2024

Obiceiurile care trebuie să intre în rutina celor care au trecut de 40 de ani

Doar copiii au impresia că la 40 de ani ești bătrân. Nici vorbă! Ba chiar s-ar putea spune că la această vârstă viața abia începe, pentru că ai trecut de exuberanța celor 20 de ani, când faci nenumărate greșeli, și ai trecut și de vârsta 30 de ani cu toate provocările ei (căsătorie, nașterea copiilor etc). Este vârsta la care ești „așezat” și cu mult mai înțelept decât ai fost la 20 sau la 30 de ani. Tocmai pentru că ești mai înțelept, este pragul la care să te gândești la acele lucruri pe care trebuie să le faci pentru tine, pentru a trăi mai bine și mai mult, pentru a-ți păstra mintea și corpul sănătoase cât mai mult timp.

Oamenii de știință au identificat obiceiurile sănătoase cele mai importante pe care ar trebui să le adoptăm după 40 de ani. Un studiu privind stilul de viață, realizat pe 700.000 de subiecți, a arătat că bărbații care au integrat aceste obiceiuri în stitlul lor de viață au trăit cu aproximativ 24 de ani mai mult decât cei care nu au adoptat niciunul. În mod similar, femeile care au urmat aceste obiceiuri au câștigat încă 21 de ani de viață.

Chiar dacă, într-adevăr, există persoane cu mult trecute de 40 de ani dar care sunt într-o formă fizică excelentă, nu la toate este meritul geneticii. Adesea este vorba și despre stilul de viață, și despre grija acordată propriei sănătăți în ansamblul ei. Realitatea este că, deși îmbătrânirea este mai degrabă o stare a minții decât a corpului, contează enorm și îngrijirea acordată acestuia din urmă, pentru că – deși subtile – schimbările există.

Iată ce obiceiuri ar trebui să intre în rutină după împlinirea vârstei de 40 de ani:

Menținerea unei hidratări optime

Din păcate, pe măsură ce îmbătrânim, mecanismele corpului menite să-l protejeze de deshidratare încep să-și piardă unele dintre abilități. Deoarece adulții în vârstă au semnale reduse de sete, chiar și cazurile ușoare de deshidratare pot împiedica performanțele și pot crește senzația de oboseală. Tensiunea arterială scăzută, insolația, problemele urinare și renale, amețelile și riscul crescut de cădere sunt doar câteva dintre celelalte efecte secundare ale deshidratării, în special la persoanele în vârstă.

 

CONTINUARE PE HOTNEWS.RO

 

Alte articole