1.6 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Noi speranțe pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino din Pașcani

Noi speranțe pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino din Pașcani

Noi speranțe pentru reabilitarea Palatul Cantacuzino din Pașcani. După revenirea Rovanei Plumb la conducerea Ministerului Fondurilor Europene se reînoiește și promisiunea de a atrage fonduri pentru una dintre cele mai importante clădiri din Municipiu. Așadar există speranța ca Palatul din Parcul Municipal să obțină fonduri europene în acest an. Declarația a fost făcută de Vasile Axinte, deputatul PSD, în cadrul emisisiunii Pulsul zilei modearată de Cătălin Cojocaru și difuzată de postul local TV BIT.

 Sunt șanse reale ca Palatul Cantacuzino care stă să se dărâme să intre la reabilitare și modernizare. Este părerea deputatului PSD, Vasile Axinte, cel care dorește, alături de colegi, ca în Municipiul și localitățile din județul Iași lucrurile să prospere. Așadar, după ce a revenit în funcția de ministru la fonduri europene, Rovana Plumb promite că se vor găsi soluții pentru ca locația din Pașcani să primească banii necesari pentru ca Palatul să intre la lucrări. Anul trecut, proiectul depus de administrația din Pașcani s-a aflat pe ultimul loc, în urma evaluării, dar tot există șanse de finanțare.

Tot pentru Municipiu, deputatul Axinte spune că acordă sprijin, cu respectarea prevederilor legale, privind reabilitarea bazei sportive de la CSM Pașcani, însă în acest moment administrația locală nu are pregătită documentația necesară. Privind acest proiect se caută surse de finanțare europeane sau de la Guvern. Aici se dorește și amenajarea unui bazin de înot, acoperit, care să vină în sprijinul cât mai multor persoane dornice de mișcare și competiție.

Menționăm că deputatul Vasile Axinte este ales de cetățeni să reprezinte zona, iar săptămânal oferă audiențe la biroul parlamentar din incinta sediul PSD Pașcani, vis a vis de Primăria Municipiului. Zilnic, permanența este asigurată de un consilier.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI