35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Noaptea Muzeelor – eveniment de succes la Ruginoasa

Pofta de cultură și de a vizita ca în vremurile bune obiective turistice, i-a îndemnat pe oameni să iasă din case, de Noaptea Muzeelor. Evenimentul de amploare la nivel internațional, a creat forfota în Ruginoasa, sâmbătă, 13 mai, atât la palatul domnitorului Al. I. Cuza cât și la Centrul Cultural din localitate.

La reședința domnească, au fost foarte multe grupuri de vizitatori, iar atmosfera din epoca primului domnitor al Principatelor Unite i-a fermecat pe copii.

Publicul a vizitat palatul și totodată, a văzut și o expoziție cu mărturii și fotografii, dovezi ale modului în care se servea masa în vremurile nobililor.

Interes mare a fost și pentru vizitarea Centrului Cultural, acolo unde tradițiile sunt la loc de cinste. Copii din comunitate au îmbrăcat portul popular și au prezentat publicului exponatele.

Foarte bine pregătiți și cu toate detaliile puse la punct, copiii au prezentat obiceiurile de iarnă, icoane vechi și multe alte lucruri de valoare, întocmai că un muzeograf.

Noaptea Muzeelor a fost organizată și la Todirești, la un muzeu privat, dar și în alte localități din județul Iași. În total, în țară au fost deschise peste 200 de muzee, case memoriale și alte centre culturale.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat anual la nivel internațional.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow