16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

Nicio instituţie nu este interesată de gărzile false ale „Super-doctorului“ din Pașcani

Un caz flagrant şi evident de fals în acte, totul pentru fraudarea banilor unui sistem sanitar şi aşa jalnic, nu pare a interesa nicio instituţie. „Ziarul de Iaşi“ a relatat ieri că, în timp ce a făcut accident în zona Târgu Frumos, directorul Spitalului Municipal Paşcani figura ca fiind de gardă în unitate.

De altfel, „Ziarul de Iaşi“ a ridicat suspiciuni încă de săptămâna trecută asupra numărului uriaş de gărzi pentru care ridică bani frumoşi medicul Costică Pânzaru: o gardă la fiecare două zile, lucru apreciat ca imposibil de către colegi de-ai săi din Iaşi.

Cu aceste gărzi, directorul îşi rotunjeşte venitul, care se ridică astfel la aproape 16.000 de lei pe lună. DSP Iaşi spune că nu e treaba sa acest fals, ci a Primăriei Paşcani. Aceasta din urmă nu a manifestat însă vreun interes pentru faptul că e păgubită.

În ciuda accidentului ce putea avea urmări tragice, medicul Pânzaru nu s-a aflat în pericol vital, fiind în stare stabilă şi conştient.
Autorităţile sanitare şi locale nu au cerut niciun fel de explicaţii în cazul doctorului Costică Pânzaru pentru „dispariţia“ din spital în timp gărzii şi „teleportarea“ acestuia pe DN 28A, care lea­gă Târgu Frumos de Paşcani.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi (DSP), instituţia care coordonează activitatea spitalelor din judeţ, şi Consiliul Local Paşcani, in­stituţia în subordinea căruia se află Spitalul Municipal Paşcani, nu au început nicio anchetă în cazul Pânzaru, şi nici nu arată că au intenţii în acest sens.

În timp ce şefii acestor instituţii nu au numit comisii de anchetă, la nivelul spitalului pe care ginecologul îl reprezintă, lucrurile ar trebui să fie mai simple: Cos­tică Pânzaru, managerul Spitalului Mu­nicipal Paşcani, trebui să-l ancheteze pe dr. Costică Pânzaru, medic primar obs­tetrică-ginecologie, pentru lipsa din spital în timpul gărzii. Un cerc vicios, din care cel care pierde este contribuabilul, care e fraudat, şi bolnavul grav care vine la spital şi nu-l găseşte pe medic, deşi acesta ia bani, deloc puţini, să stea la datorie.

 

CONTINUARE PE  ZIARUL DE IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow