18.5 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022

Nemultumiri din cauza prafului de la investitii

- Advertisement -

Lucrarile de reabilitare a retelelor de apa din centrul Pascaniului au starnit nemultumiri din partea unor politicieni locali, din cauza nisipului si a pamantului de pe santier. Este vorba despre o portiune din strada Eugen Stamate, de la Posta pana la piata din Deal, unde se fac sapaturi pentru schimbarea conducetelor si a caminelor de bransament, iar in urmau ramas movile de pamant si beton. Consilierul Marius Pintilie sustine ca lucrarile ar fi facute in bataie de joc, fara o minima protectie si a cerut administratiei locale sa mature si sa spele strada.

Primaria Pascani nu a solicitat ca strada unde a fost deschis santierul de lucru sa fie inchisa pentru traficul pietonal si cel rutier. Asta deoarece acolo se afla parcate masinile locatarilor de la blocurie din apropiere. De asemenea este principala cale pietonala de acces care face legatura intre strada Stefan ce Mare si Piata Deal. Purtatorul de cuvant sustine ca Primaria nu poate nici sa intervina pentru maturarea sau spalarea strazii, pentru ca amplasamentul a fost predat societatii care executa lucrarile, pana cand investitia va fi receptionata.

Cetatenii par sa fie mai intelegatori. Majoritatea dintre cei intervievati de reporterii BIT TV spun ca nu pot fi facute investitii fara deranj, dar cele mai mari probleme ar fi cu zgomotul de la utilajele care perforeaza betonul.

Investitia a inceput in septembie 2018, si ar urma sa fie finalizata pana la sfarsitul acestei luni. Lucrarile sunt executate de o societate de constructii, la comanda operatorului ApaVital.
Valoarea contractului este de aproape 2 milioane de lei. A fost inlocuita magistrala de apa care alimenteaza o parte din zona Deal, precum si conductele de alimentare si bransamente, pe strazile Kogalniceanu si Eugen Stamate. Reprezentantii operatorului de apa spun ca inconvenientele rezultate in urma lucrarilor au fost temporare si ca moluzul rezultat in urma ultimelor sapaturi nu a fost ridicat din cauza vremii. Problemele vor fi insa si mai mari atunci cand va incepe proiectul de investitii pentru modernizarea retelor de apa si canalizare in cartierele din Pascani, din fonduri europene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow