14.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023

Movila: Frumos Iaşul, nu-i aşa? (P)

Oraşul nostru s-a dezvoltat într-un ritm extraordinar în ultimii ani, dar nici 1% din ce se vede nu se datorează investiţiilor făcute de guvernele care au venit rar şi foarte rar la noi. Ce s-a făcut, ce s-a modernizat, ce s-a schimbat radical în oraşul nostru, este meritul mediului privat şi al administraţiilor publice locale.
Disonanţa dintre discursurile fastuoase ale membrilor guvernului şi intenţia lor reală când vine vorba despre banii alocaţi investiţiilor necesare este fabuloasă.
Din toate obiectele vizitate astăzi de către premierul Ciucă, niciunul nu poartă semnatura Bucureştiului. Este munca afaceriştilor ieşeni şi a celor din administraţia locală, prin proiecte cu finanţare din fonduri europene.
Imaginaţi-vă cum ar arăta Iaşul dacă ar primi măcar jumătate din ce primeşte Clujul, sau un sfert din ce se duce spre Bucureşti. Sau măcar dacă lui Rafila i-ar fi păsat destul de mult cât să nu taie Institutul Inimii de pe lista spitalelor cu finanţare din PNRR, Autostrada A8 să fi fost construită deja, sau tuturor premierilor din 2007 în prezent îndeajuns de mult cât să fi avut deja spital regional funcţional.
Sunt convins că premierul a fost impresionat de ce a văzut în vizita lui la Iaşi şi că va pleca încântat.
Petru Movila, președinte PMP Iași

Alte articole