22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Ministerul Sănătății nu va mai distribui populației pastilele de iodură de potasiu, deoarece medicii de familie au refuzat să le împartă

Pastilele de iodură de potasiu vor fi împărțite oamenilor numai în caz de incident nuclear, a afirmat secretarul  de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan.

Secretarul de stat a mai afirmat, la Europa FM, că cele 30 de milioane de pastile produse de curând de Antibiotice Iași rămân la Direcțiile de Sănătate Publică.

Anterior, ministrul Sănătății a încercat să convingă medicii de familie să distribuie pastilele, dar aceștia au explicat că acest lucru ar bloca acordarea serviciilor curente în cabinete: „Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare.”

Continuarea pe Gandul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow