18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Ministerul Educaţiei a pus în consultare un proiect de metodologie privind depăşirea efectivelor la clase

Ministerul Educaţiei a pus joi în consultare un proiect de metodologie privind depăşirea efectivelor formaţiunilor de antepreşcolari, preşcolari sau de elevi din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Proiectul de metodologie reglementează la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat organizarea şi funcţionarea formaţiunilor de studiu cu mai mult de 2 beneficiari peste efectivul maxim prevăzut la art. 23 alin. (1) din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023.

Potrivit proiectului, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pot solicita inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti în situaţii excepţionale, în baza unei justificări a consiliului de administraţie, suplimentarea sau, după caz, diminuarea cu doi beneficiari sub efectivul minim sau peste efectivul maxim prevăzut de art. 23, alin. (1) din Legea nr. 198/2023.

Proiectul prevede că Ministerul Educaţiei poate aproba funcţionarea formaţiunilor de studiu cu efective mai mari faţă de cele aprobate de către ISJ/ISMB, astfel:
a) pentru educaţia timpurie, nivel antepreşcolar: grupa mică, mai mult de 11; grupa mijlocie, mai mult de 17; grupa mare, mai mult de 22;
b) pentru educaţia timpurie, nivel preşcolar, mai mult de 22;
c) pentru învăţământul primar, mai mult de 24;
d) pentru învăţământul gimnazial, mai mult de 28;
e) pentru învăţământul sportiv şi de artă, mai mult de 26;
f) pentru învăţământul liceal, inclusiv dual, mai mult de 28;
g) pentru învăţământul postliceal, mai mult de 30;

Continuarea pe Agerpres

Alte articole