More

  Memorandum pentru îmbunătăţirea sistemelor de avertizare din spitale.

  Comunicat: În urma evenimentelor nefericite din spitalele din România, Guvernul a aprobat un memorandum privind alocarea de fonduri europene pentru îmbunătăţirea sistemelor de avertizare din spitale.
  Este clar că spitalele vechi, majoritatea construite prin anii ’70, nu mai corespund noilor standarde și noilor solicitări, iar înțelept este să se aloce resurse importante pentru modernizarea acestora și să se urgenteze construcția noilor spitale regionale.
  Guvernul României a aprobat miercuri, 3 februarie, un Memorandum care urgentează alocarea a 50 de milioane de euro, fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru creșterea siguranței pacienților în spitale.
  Memorandumul aprobat astăzi se referă la aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene pentru evaluarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea infrastructurii de fluide medicinale și a rețelelor de energie electrică, inclusiv a sistemelor de supraveghere și control a acestor instalații și a sistemelor de ventilație și climatizare a aerului precum și a altor investiții necesare pentru creșterea securității la incendiu din structurile care utilizează gaze medicinale pentru desfășurarea actului medical terapeutic și din structurile mari consumatoare de energie electrică de la nivelul spitalelor publice de faza I și II și suport COVID din sistemul sanitar de stat.
  Odată cu aprobarea acestui Memorandum, poate fi elaborat Ghidul pentru apelul de finanțare, în termen de aproximativ o săptămână, după care vor putea fi lansate finanțările.

  Sorin Nacuta – deputat PNL

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet