22.1 C
Paşcani
joi, mai 2, 2024

Medicul Mihai Craiu, despre teama părinților de căpușe: „Vom crește niște anxioși“

Conf.dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu“ din București, recomandă părinților să nu-și țină copiii închiși în casă de teama mușcăturilor de căpușe, chiar dacă suntem la debutul „sezonului“.

Mușcătura de căpușă este un fenomen foarte frecvent care trebuie privit prin prisma riscurilor, a explicat conf.dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București, pentru CreștemMari.

”Vom câștiga niște angoase”

Acesta îi sfătuiește pe părinți să-i scoată pe cei mici în natură. „Da, toți copiii care încep să alerge vor cădea. Dar nu ajung toți să facă operații neurochirurgicale pentru că au făcut hematom subdural. Toți copiii au căzut în cap. Al meu a căzut de nu știu câte ori. Trebuie să privim riscurile ipotetice, prin prisma calității vieții copilului. Dacă ne este atât de frică de căpușe încât nu mai scoatem copilul afară, sau îl înțepăm să-i facem analize după fiecare mușcătură de căpușă, să-i administrăm antibiotice pe durată de 10-14 zile – cum ar trebui în scenariul bolii Lyme – nu e tocmai foarte bine. Iar acel copil n-o să mai vrea afară, o să-i fie frică să meargă singur în tabără. Deci, vom „câștiga” niște angoase, niște spaime, vom crește niște anxioși care vor evita contactul cu natura”, a argumentat medicul primar pediatru.

Continuarea pe Adevarul

Alte articole