-6.3 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Mascații la Moțca. Vezi ce au căutat și ce au ridicat din casele lor

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Poliţiei Municipiului Paşcani împreună cu poliţiştişti vasluieni, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au efectuat 9 percheziţii domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. 

Astfel, poliţiştii au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domicilară la locuinţele unor persoane din comuna Moţca.

Din cercetări a rezultat faptul că la data de 09 februarie a.c., în jurul orei 11:30,  6 bărbaţi sub pretextul cumpărării unor produse agricole, pentru care ar fi oferit o bancnotă de 500 de lei, ar fi pătruns în curtea unor bătrâni, din com. Alexandru Ioan Cuza, jud. Iaşi şi profitând de neatenţia lor, unul dintre aceştia ar fi sustras o geantă în care se afla suma de 44.000 de euro şi 110.000 de lei. Înainte de escaladarea gardului, unul dintre bărbaţi ar fi fost prins de persoana vătămată, dar s-ar fi smucit din prinsoarea acesteia.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor aproximativ 49.000 lei.

Faţă de cinci dintre persoane, instanţa a dispus, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi arestarea preventivă pentru 30 de zile.

A şasea persoană, cercetată în cadrul dosarului penal, faţă de care era emis un mandate de aducere, s-a prezentat la data de 19 februarie a.c. la sediul I.P.J. Iaşi, iar în urma probatoriului administrat în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului cu propuneri legale.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow