13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

„Marşul pentru viaţă” la Paşcani, Targu-Frumos şi Hîrlau – VIDEO

Sambata 23 martie, s-a desfaşurat ediţia 2019 a „Marşului pentru viaţa”.

Tema de anul acesta aduce in prim-plan ideea ca fiecare dintre noi este unic din prima secunda de viaţa.

La Paşcani, in cadrul manifestarii,participanţii de toate varstele au purtat pancarte cu mesaje de iubire, pro-viaţa, iar pe parcurs au rostit rugaciuni şi au fost interpretate cantece bisericeşti.

Traseul urmat a fost Esplanada, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”,scarile mari, Piaţa Casei de Cultura.

Punctul  de final a fost catedrala „Pogorarea Sfantului Duh”, unde parintele protopop Pavel Postolachi a tinut o cuvantare despre semnificaţia evenimentului ,a binecuvantat mulţimea şi a imparţit dulciuri copiilor.

Şi la Targu-Frumos si Hirlau a fost susţinut dreptul la viaţa , unde preoţii, alături de sute  credincioşi au militat impotriva avorturilor şi au adus rugăciuni de mulţumire pentru darul vieţii.

Marşul atrage atentia şi asupra statisticilor ingrijorătoare privind copiii nascuţi, 2018 fiind anul cu cele mai puţine naşteri din ultimii 50 de ani.

Menţionam ca „Marşul pentru viaţa” a fost organizat in Romania pentru prima data in anul 2008 la Timisoara. In 2019 marsul s-a desfasurat in peste 500 de localitati din Romania si Republica Moldova. Scopul manifestarii este de a apara dreptul la viata a oricarei fiinte umane indiferent de varsta sau stadiul la care se afla, pornind de la ideea ca fiinta umana se formeaza inca din momentul conceptiei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow