9.5 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Manifestări dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, la Pașcani

Cu prilejul împlinirii a 142 de ani de la naşterea Mitropolitului Visarion Puiu, în mai multe oraşe din ţară se desfăşoară, în perioada 23 – 27 februarie 2021, o serie de activitati. In acest an, va fi cea de-a XXV-a editie a manifestarilor dedicate mitropolitului nascut la Pascani, iar o parte din program va avea loc chiar in municipiul natal.

Vineri, 26 februarie, va fi organizat pelerinajul „Pe urmele lui Visarion Puiu la Paşcani”. La Biserica „Sfinţii Voievozi” (unde a fost botezat ) va fi oficiată slujba Parastasului. Apoi, musafiri din mai multe colturi ale tarii, dar si din Republica Moldova vor merge la Colegiul National Mihail Sadoveanu unde va avea loc o intalnire cu profesorii si elevii si diferite expozitii.

De precizat este faptul ca Visarion Puiu s-a născut la 27 februarie 1879 la Pașcani, primind la botez numele Victor. A urmat clasele primare la Pașcani, apoi la Roman; Seminarul Teologic la Roman și Iași, Facultatea de Teologie București, după care s-a călugărit la Catedrala Episcopală din Roman (1905), primind numele Visarion. Viata l-a purtat in mai multe locuri din tara dar si din strainatate. A fost episcop de Argeş, mitropolit al Bucovinei si al Transnistriei.

In aceasta perioada, manifestarile dedicate mitropolitului vor avea loc si la Manastirea Neamt, Catedrala Arhiepiscopală Roman sau Muzeul de Istorie Roman.

 

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bărbat prins în utilajul de tocat porumb, la Tătăruși

Clipe de groaza pentru un barbat de 53 de ani din localitatea Tatarusi, luni, 18 octombrie, dupa...

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15...

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI