15.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 28, 2024

Mai bine S.A. cu probleme, decât SRL cu profit

Societatea păşcăneană de salubritate nu a primit avizul comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Paşcani pentru a se transforma din societate pe acţiuni în SRL. Managerul unităţii a explicat că măsură ar fi necesară după pierderea obiectului principal de activitate pentru reducerea cheltuielilor, reorganizarea serviciului şi mai ales pentru obţinerea unor autorizaţii şi avize. Societatea va rămâne doar cu cca 30 de salariaţi pentru a asigura curăţenia în oraş iar restul, mai ales şoferii vor fi preluaţi de noul operator de salubritate.

Leonard Ursu a mai spus că societatea de salubritate a incheiat anul trecut pe profit după, ani de pierderi şi că acum are nevoie de o formă de organizare mai suplă.
Consilierii au fost de altă părere. Societatea de salubritate ar trebui să rămână pe acţiuni asa incat conducerea să fie asumata, nu doar de o persoană, ci de un Consiliu de Administraţie, ca şi până acum.
De asemenea un alt consilier a atras atenţia că mai sunt restante de încasat şi că profitul raportat este doar pe hârtie.
Proiectul de hotărâre ar urma să fie dezbătut şi aprobat în şedinţa legislativului local programată pe 29 martie de la ora 10.00. Dacă va aprobat în formă iniţială acţionariatul rămâne acelaşi, Consiliul Local Paşcani, iar capitalul social de peste un milion de lei va fi transformat din acţiuni în părţi sociale. Societatea va fi condusă de un administrator, nu de un Consiliu de administraţie iar cel pentru care este făcută solicitarea de mandat este actualul director Leonard Ursu. În acelaşi timp vor înceta mandatele celorlalţi membri din conducere iar societatea nu va mai avea nevoie de cenzor.
De asemenea în noul statut al societăţii va fi trecut ca obiect principal activităţile de curăţenie şi vor fi adăugate altele noi. Este vorba despre transportul în comun, semn că adminsitratia locală se pregăteşte să delege serviciul de transport public de la RAGCL societăţii de salubritate.
Menţionăm că aceeaşi societate ar urma să preia şi administrarea ştrandului, al cimitirelor şi parcărilor din oraş. Aşadar CLP Ecosalubritate SRL are toate şansele să devină cea mai importantă şi profitabilă societate din subordinea Consiliului Local.

Alte articole