14.4 C
Paşcani
joi, mai 2, 2024

Lumânările parfumate, aroma îmbietoare cu două tăișuri. Ce trebuie să alegem pentru confort și sănătate

În lume se produc lumânări cu peste 10.000 de arome diferite, scopul lor fiind divers: de la crearea unei atmosfere plăcute, la combaterea depresiei. Lumânările parfumate conțin însă și substanțe toxice.

Documentele istorice arată că lumânările sunt folosite de peste 5.000 de ani, scopul lor principal fiind, evident, acela de a produce lumină. Treptat, omenirea a început să folosească lumânările și în alte scopuri.

În primul rând pentru crearea unei ambianțe romantice, plăcute și relaxante, dar și pentru reducerea stresului și combaterea depresiei. De asemenea, lumânările sunt folosite și în scop decorativ în case și la birouri.

Folosite în aromoterapie

Lumânările parfumate au apărut din nevoia de a simți o aromă plăcută în timpul zilei, ținând cont că ne confruntăm cu o varietate de mirosuri, pornind de la cele de țigară și alcool, până la cele de mașină și cele specifice poluării cu care ne confruntăm.

La mare căutare sunt lumânările antitabac, care sunt eficiente în a absorbi mirosul neplăcut de țigară și a emana în schimb un miros revigorant în cameră.

Lumânările aromate sunt folosite în aromaterapie, în special pentru a combate stresul și anxietatea și a îmbunătăți calitatea somnului și a vieții în general.

Aromele preferate de mulți dintre noi sunt cele de mușețel, levănțică și tămâie. S-a dovedit, de exemplu, că lumânările cu aromă de levănțică combat tulburările de somn și au efect antistres și relaxant.

Continuarea pe adevarul.ro

Alte articole